Permainan 9 titik 4 garis dan kunci jawapan
November 13, 2021

Mampu memecahkan sebuah teka-teki atau menyelesaikan dalam permainan tentunya merupakan kebanggaan tersendiri bagi pemainnya. Mungkin banyak orang yang menganggap bahawa bermain teka-teki dalam sesuatu permainan hanya membuang-buang waktu sahaja dan tidak ada manfaatnya.

Permainan 9 titik 4 garis dan kunci jawapan

Pemikiran tersebut ternyata salah besar kerana jika kita mampu menyelesaikan cabaran teka-teki itu maka otak akan lebih terasa dan menjadi lebih pintar. Tidak hanya itu saja, dengan otak yang sering terasa tentu saja akan lebih mudah dalam berfikir dan daya tangkap otak pun akan lebih cepat.

Seterusnya disini laman  mega888 slot  akan memberikan ulasan mengenai salah satu permainan teka-teki terbaik iaitu tentang permainan 9 titik 4 garis . Baik, langsung saja mari kita simak bersama-sama.

Cara Bermain Permainan 9 Titik 4 Garis

Permainan 9 titik 4 garis juga boleh disebut dengan permainan Ice Breaking 9 Titik. Pada dasarnya permainan ini sangat mudah dan sederhana serta seru untuk dimainkan. Ada 9 titik yang berbentuk kubus dan pemain harus mampu menghasilkan 4 garis yang saling berhubungan. 

Bentuk 9 titik kubus ini sama persis pada tombol kunci telefon pintar yang biasa kita jumpai. Namun untuk memainkannya kita harus benar-benar mempunyai pemikiran jernih kerana boleh dibilang mudah-gampang susah. Jika kita terlalu terburu-buru maka rasa jengkel pun akan dirasai kerana tidak berjaya menemui jawapannya.

Dan adapun cara-cara dalam bermain game 9 titik 4 garis yang boleh kami sajikan iaitu :

  1. Lihat 9 titik tersebut

 cari tahu bagaimana satu garis boleh dihubungkan dengan garis lain hingga 4 garis. Anda boleh mencubanya berulang kali jika belum menemui jawapannya.

  1. Istirahat sejenak

Jika sudah lama mengutak-atik garis tersebut namun belum juga ada jawapan yang boleh disyorkan untuk berehat agar otak dan fikiran kembali normal. Pastinya akan terasa jengkel bahkan marah jika sudah berulang kali mencuba.

  1. Cari bentuk garis seperti panah

Garis berbentuk panah ini merupakan kunci jawapan dari permainan 9 titik 4 garis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *